19. prosince 2015
Každý rok připravujete stejný salát? Zkuste změnu!
1 / 7

Bramborový salát s dýní

Suroviny:

  • 800 g salátových brambor
  • 200 g dýně hokkaido
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 200 g fazolových lusků
  • 1 červená cibule
  • 4 lžíce dýňového oleje
  • jablečný ocet podle chuti
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 150 g směsi rukoly, špenátových listů a polníčku

Postup:
1. Brambory důkladně omyjeme, uvaříme ve slupce doměkka a necháme zchladnout. Oloupeme je a nakrájíme na kousky.

2. Dýni zbavíme slupky a semínek, omyjeme a nakrájíme na kostky. Kostky dýně rozložíme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Zapečeme asi 20 minut dozlatova. Fazolové lusky uvaříme krátce v osolené vodě, zchladíme a překrájíme.

3. V misce smícháme nakrájené brambory, pečenou dýni, fazolové lusky a na tenká kolečka nakrájenou červenou cibuli. Salát ochutíme dýňovým olejem, octem, cukrem, solí a pepřem. Nakonec přimícháme oprané listy rukoly, polníčku a špenátu.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1280 kJ/306 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7