14. prosince 2015
Vánoce jsou svátky klidu, pohody a dodržování tradic, proto by na vánoční tabuli neměl chybět ani oblíbený kapr.

Značka Krušovice nyní přichází s něčím netradičním – pečený kapr s hruškami, který se chuťově doplňuje s Krušovickou Pšenicí.

Na 4 porce potřebujeme:

  • 600g kapra
  • 2 hrušky
  • 1 paprika
  • 3 bobkový list
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 hřebíčků
  • 125g másla
  • sůl
  • pepř
  • šťáva z jednoho citronu

Postup:
1. Kapra opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Poté osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet 5 – 10 minut. Hrušky oloupeme a spolu s paprikou zbavíme jádřinců. Nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme částí másla a vložíme porce kapra kůží dolů. Poklademe hruškami a paprikou, přidáme bobkový list, hřebíček a nové koření. Navrch položíme plátky másla.

2. Pekáček dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 200°C asi 20 minut. Podle potřeby můžeme do pekáčku přilít trochu horké vody a kapra přelít vypečenou šťávou.
Podáváme s vařeným bramborem.