Značka Krušovice nyní přichází s něčím netradičním – pečený kapr s hruškami, který se chuťově doplňuje s Krušovickou Pšenicí.
Na 4 porce potřebujeme:
600g kapra
2 hrušky
1 paprika
3 bobkový list
6 kuliček nového koření
6 hřebíčků
125g másla
sůl
pepř
šťáva z jednoho citronu
Postup:
1. Kapra opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Poté osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet 5 – 10 minut. Hrušky oloupeme a spolu s paprikou zbavíme jádřinců. Nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme částí másla a vložíme porce kapra kůží dolů. Poklademe hruškami a paprikou, přidáme bobkový list, hřebíček a nové koření. Navrch položíme plátky másla.
2. Pekáček dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 200°C asi 20 minut. Podle potřeby můžeme do pekáčku přilít trochu horké vody a kapra přelít vypečenou šťávou.
Podáváme s vařeným bramborem.