2. prosince 2015
V sychravých dnech vás netradiční polévka skvěle zahřeje i zasytí.
1 / 7

Kukuřičná polévka se sýrem a avokádem

Suroviny:

  • 2 šalotky
  • 1 chilli paprička
  • 40 g másla
  • 400 g kukuřičných zrn
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 avokádo
  • šťáva z 1 citronu
  • 200 ml 12% smetany
  • 50 g balkánského sýra na posypání
  • 4 snítky koriandru

Postup:
1. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenká kolečka. V kastrolu rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět šalotku. Pak přisypeme kukuřici (část necháme na zdobení) a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut.

2. Avokádo rozpůlíme a odstraníme pecku. Lžící vyloupneme dužninu, nakrájíme ji na kostičky a pokapeme je citronovou šťávou. Koriandr omyjeme, osušíme a lístky otrháme.
3. Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Zjemníme ji smetanou, přidáme nakrájenou chilli papričku a krátce povaříme. Polévku dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme ji do misek a ozdobíme kostičkami avokáda, rozdrobeným sýrem, zbylou kukuřicí a koriandrem.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1532 kJ/366 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7