1. prosince 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Trend bezlepkové diety se nevyhýbá ani vánočním svátkům. Máme pro vás varianty na skvělé bezlepkové cukroví.
1 / 7

Kokosové čtverečky

Suroviny: 120 ml smetany ke šlehání, 250 g másla, 250 g moučkového cukru, 250 g strouhaného kokosu, 200 g tmavé čokoládové polevy, 50 g bílé čokoládové polevy

Postup:
1. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme máslo s cukrem a za stálého míchání je asi 5 minut vaříme. Hrnec odstavíme a do směsi vmícháme strouhaný kokos.

2. Obdélníkovou nebo čtvercovou formu vyložíme alobalem a kokosovou hmotu do ní rovnoměrně rozetřeme – asi do výšky 1 cm. Hmotu vložíme do lednice a necháme ztuhnout (minimálně 3 hodiny, nejlépe však do druhého dne).

3. Ztuhlou hmotu vyjmeme z formy a nakrájíme ostrým, navlhčeným nožem na čtverečky. Namočíme je v rozpuštěné tmavé polevě a necháme zaschnout. Svrchu je pak ozdobíme rozpuštěnou bílou polevou. Po zaschnutí uložíme čtverečky do lednice.

Doba přípravy 25 (bez doby tuhnutí) minut.
1 porce obsahuje 426 kJ/102 kcal
Počet porcí/kusů 60

1 / 7