27. listopadu 2015
Jsou snadné, svkělé a moc za ně neutratíte, tak proč se nepustit do jejich vaření?
1 / 6

Bramborová tortilla s chorizem

Suroviny: 6 větších brambor typu B, 2 velké cibule, 300 ml olivového oleje, 1 papriková klobása (nejlépe chorizo), 6 vajec, sůl, čerstvě mletý černý pepř

Postup:
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. V hluboké nepřilnavé pánvi zahřejeme olej a vložíme brambory s cibulí. Na velmi mírném ohni opékáme asi 15 minut tak, aby brambory změkly, ale neopekly se. Obsah pánve pak přendáme do síta, aby olej okapal. Na pánvi necháme jen trochu oleje a opečeme na něm na drobné kousky nakrájenou klobásu.

2. V míse rozmícháme vejce se špetkou soli a pepřem. Přidáme brambory s cibulí a klobásou a dobře promícháme. Směs urovnáme zpět do pánve a na mírném ohni opékáme. Jakmile vejce ztuhnou, obrátíme tortillu pomocí talíře a dopečeme i po druhé straně. Pak ji vyklopíme a nakrájíme na porce.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 2569 kJ/614 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6