25. listopadu 2015
Podzim nabízí poklady, ze kterým můžete vykouzlit neskutečné delikatesy.
1 / 6

Dýňový krém s arašídy

Potřebujeme: 1000 g dýně (nejlépe hokkaido), 400 ml mléka, sůl, 2 lžíce arašídového másla, hrst nesolených arašídů na ozdobu

Postup:
1. Dýni zbavíme semínek, dužinu nakrájíme na kostky a dáme do hrnce. Zalijeme 600 ml vody a dusíme asi 10 minut doměkka. Pak přilijeme mléko, podle chuti osolíme a prohřejeme. Vše rozmixujeme dohladka.

2. Do dýňového krému přidáme arašídové máslo a za stálého míchání je rozpustíme. Arašídy opražíme na pánvi bez tuku. Hustý krém rozdělíme do misek a ozdobíme arašídy.

(Tip: Je-li krém příliš hustý, můžeme ho rozředit trochou vody. Hustší variantu lze použít i jako omáčku k masu nebo těstovinám.)

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 662 kJ/158 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6