1. listopadu 2015
Pečené kuře je taková klasika, proč ji tedy něčím trochu neozvláštnit?
1 / 6

Kuře pečené po francouzsku

Suroviny: 1 kuře, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
1 hlavička česneku, 
1 citron, 
40 g másla, 
2 lžíce olivového oleje, 
2 lžíce nasekané směsi bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj, bazalka)

Postup:
1.
Kuře očistíme a dobře nasolíme a opepříme. Vložíme ho do pekáčku nebo zapékací misky (prsy dolů).

2. Ke kuřeti přidáme rozkrojenou hlavičku česneku, důkladně omytý, rozkrojený citron a na kousky nakrájené máslo. Vše podlijeme trochou vody.

3. Pekáček vložíme do trouby. Kuře za občasného přelévání vypečenou šťávou pečeme asi 60 minut. V polovině doby pečení ho otočíme.

4. Bylinky promícháme s olejem a potřeme jimi pečené kuře. Kuře ještě asi na 10 minut vrátíme do trouby.

Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 1743 kJ/416 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6