8. října 2015
Obohaťte své menu o zdravé zeleninové pokrmy.
1 / 6

Brokolicovo-květáková pánev

Potřebujeme: 1 malý květák, 1 romanesco, 1/2 brokolice, sůl, 1 lžička krupicového cukru, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 400 g mletého kuřecího masa, mletý černý pepř, muškátový květ, 200 g mozzarely, 100 g másla, několik snítek tymiánu

Postup:

1. Květák, romanesco a brokolici rozebereme na větší růžičky. Propláchneme je pod tekoucí vodou a necháme okapat. V hrnci přivedeme k varu vodu se lžičkou soli a cukru. Zeleninu povaříme asi 8-10 minut (ne úplně doměkka), pak ji scedíme.

2. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme dorůžova.

3. Pak přidáme mleté maso a vařečkou ho rozmělníme na menší kousky. Osolíme ho, opepříme a restujeme 5-7 minut. Nakonec ho dochutíme špetkou muškátového květu.

4. Předvařenou zeleninu rozložíme do zapékací pánve, přidáme mleté maso i s výpekem. Vše poklademe kousky mozzarely a plátky másla. Pánev vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a zapečeme ještě 20 minut. Před podáváním posypeme pokrm čerstvým tymiánem.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2270 kJ/542 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6