28. září 2015
Dříve byl na talíři běžně, dnes se mu z neznámých důvodů vyhýbáme. Nebojte se a připravte si toto lehké maso.
1 / 5

Králík na divoko

Potřebujeme: 2 cibule, 3 stroužky česneku, 4 králičí stehna, 200 g uzeného boku, 5 bobkových listů, sůl, 20 g hladké mouky, 50 g másla

Postup:
1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do pekáče, přidáme králičí stehna, uzený bok a bobkový list. Králičí maso jen trochu osolíme (uzený bok bývá dost slaný). Podlijeme 200 ml vody a přiklopíme.

2. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po hodině pečení sejmeme poklici a maso dál pečeme nepřiklopené. Během pečení uzené maso a králičí stehna otáčíme a přeléváme výpekem.

3. Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče. Šťávu vyrestujeme na tuk, přisypeme mouku, promícháme a přilijeme půl skleničky vody. Metlou vše rozšleháme a pak přivedeme k varu. Za občasného míchání prováříme deset minut. Nakonec do šťávy vmícháme máslo a přidáme ohřát upečená stehýnka a uzené nakrájené na plátky. Králíka s uzeným podlijeme šťávou a podáváme se špenátem a bramborovými knedlíky.

Doba přípravy 100 minut.
1 porce obsahuje 1830 kJ/437 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 5