Bifteky ze sumce
Potřebujeme: 800 g filetu ze sumce, sůl, 1 citron, 80 g plátků anglické slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 2 šalotky, 1/2 žluté papriky, 1 řapík celeru (bez listů), 100 ml bílého vína
Pikantní omáčka: 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce rybí omáčky (příp. polévkového koření), drcený červený pepř, špetka chilli
?Postup:
1. Omytý a osušený filet sumčího masa rozkrojíme na 4 porce. Osolíme je, pokapeme citronovou šťávou a dáme rozležet do chladu asi na 2 hodiny.
2. Špalíčky rybího masa pevně zabalíme do plátků slaniny, zaprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova. Vyjmeme je a na papírovém ubrousku necháme okapat přebytečný tuk. Opečenou rybu uchováme v teple stranou.
3. Do výpeku přidáme nadrobno usekanou šalotku, zbylou na nudličky nakrájenou slaninu, kousky žluté papriky, na plátky nakrájený řapíkatý celer a vše orestujeme. Přilijeme bílé víno a krátce na mírném plameni povaříme.
4. Do zakysané smetany přilijeme rybí omáčku. Dochutíme ji solí, pepřem a špetku chilli. Vše důkladně promícháme. Bifteky ze sumce podáváme se zeleninou a pikantní omáčkou.
Doba přípravy 40 (bez rozležení) minut.
1 porce obsahuje 2625 kJ/627 kcal
Počet porcí/kusů 4