24. září 2015
Na dovolené jíme ryby a mořské plody, ale když jsme zpět doma, tak rybu na talíři často nevidíme. Je čas to změnit!
1 / 8

Bifteky ze sumce

Potřebujeme: 800 g filetu ze sumce, sůl, 1 citron, 80 g plátků anglické slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 2 šalotky, 1/2 žluté papriky, 1 řapík celeru (bez listů), 100 ml bílého vína
Pikantní omáčka: 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce rybí omáčky (příp. polévkového koření), drcený červený pepř, špetka chilli

Postup:
1. Omytý a osušený filet sumčího masa rozkrojíme na 4 porce. Osolíme je, pokapeme citronovou šťávou a dáme rozležet do chladu asi na 2 hodiny.

2. Špalíčky rybího masa pevně zabalíme do plátků slaniny, zaprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova. Vyjmeme je a na papírovém ubrousku necháme okapat přebytečný tuk. Opečenou rybu uchováme v teple stranou.

3. Do výpeku přidáme nadrobno usekanou šalotku, zbylou na nudličky nakrájenou slaninu, kousky žluté papriky, na plátky nakrájený řapíkatý celer a vše orestujeme. Přilijeme bílé víno a krátce na mírném plameni povaříme.

4. Do zakysané smetany přilijeme rybí omáčku. Dochutíme ji solí, pepřem a špetku chilli. Vše důkladně promícháme. Bifteky ze sumce podáváme se zeleninou a pikantní omáčkou.

Doba přípravy 40 (bez rozležení) minut.
1 porce obsahuje 2625 kJ/627 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8