21. září 2015
Houby mají hned dvě super vlastnosti. 1. při jejich hledání se projdete po lese a 2. můžete si připravit spoustu dobrot.
1 / 6

Krkonošské kyselo

Potřebujeme: 900 ml kuřecího vývaru, 130 g chlebové kvásku, sůl, drcený kmín, 20 g sušených hub, 350 g brambor, 2-3 lžíce octa, mletý černý pepř, 100 ml smetany ke šlehání, 1 cibule, 50 g másla, 3 vejce, čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:
1. Do hrnce nalijeme vývar a dobře v něm rozmícháme kvásek. Přidáme sůl, kmín a sušené houby, které jsme předem namočili do vody.

2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je do hrnce k ostatním surovinám a přivedeme k varu. Polévku vaříme asi 20 minut. Nakonec ji dochutíme octem, solí a pepřem a zjemníme smetanou.

3. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na polovině másla. Ke konci vaření ji vmícháme do polévky. Na zbylém másle uděláme míchaná vajíčka tak, aby nebyla příliš hustá. Rozdělíme je do talířů a zalijeme uvařenou polévkou, kterou můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1518 kJ/363 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6