23. srpna 2015
Těstoviny se v českých kuchyních usídlily již dávno. Vyzkoušejte i jiné tvary než „trubky“ či „mašličky“.
1 / 7

Tagliatelle s hovězími nudličkami, dýní a avokádem
Suroviny:
300 g těstovin (tagliatelle), sůl, 400 g dýně, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 zralé velké avokádo, citronová šťáva, 350 g hovězí roštěné, 3 lžíce olivového oleje, mletý černý pepř, 100 ml bílého vína, 200 ml smetany ke šlehání, špetka sušeného tymiánu, 1 snítka rozmarýnu, špetka chilli koření

Postup:
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu na skus. Scedíme je a necháme okapat.

2. Očištěnou dužinu dýně nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Avokádo rozkrojíme a vyjmeme z něj pecku. Dužinu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme ji do misky, pokapeme citronovou šťávou a promícháme.

3. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi na rozehřátém oleji ho rychle orestujeme. Osolíme ho, opepříme a vyjmeme z pánve.

4. Ve výpeku orestujeme dýni z cibulí a česnekem. Zeleninu podlijeme vínem a smetanou, přidáme k ní tymián, rozmarýn a chilli a asi 5 minut ji podusíme. Pak do pánve vrátíme maso a přidáme těstoviny s avokádem. Vše dochutíme solí a pepřem, prohřejeme a odstavíme.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 2847 kJ/680 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7