24. července 2015
Pokud chcete konzumovat ryby v souladu se zdravým životním stylem, je třeba dávat pozor na jejich úpravu!
1 / 8

Kapr v žampionovém těstíčku
Suroviny:
800 g kapra (á 200g), 100 g žampionů, 2 vejce, 10 ml oleje, 50 ml bílého vína, sůl, polohrubá mouka, mletý černý pepř, olej na smažení, 1 citron, 2 lžíce bazalkového pesta

Postup:
1. Kapra očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na 4 porce. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V misce metlou rozšleháme vejce, postupně přidáme olej, bílé víno, sůl a podle potřeby přisypeme mouku. Nakonec vmícháme nakrájené žampiony.

2. Porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v těstíčku. V hrnci rozpálíme olej a obaleného kapra ze všech stran osmažíme dozlatova. Osmaženého kapra dáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

3. Osmaženého kapra dáme na talíře, podáváme s bramborovou kaší a zdobíme plátkem citronu a bazalkou.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1584 kJ/378 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8