21. července 2015
Bulgur se hodí do nejrůznější rizot (místo rýže), je možné ho využít do nádivek, jako zavářku do polévky, nebo na přípravu salátů i kaší.
1 / 6

Bylinkový bulgur se špenátem
Suroviny:
200 g bulguru, 500 ml zeleninového vývaru, 200 g čerstvého špenátu, 100 ml olivového oleje, sůl, mletý černý pepř, 3 lžíce vinného octa, hrst pažitky, 8 lístků máty, hrst hladkolisté petrželky, 2 šalotky, 1 svazek ředkviček, 200 g sterilovaného hrášku

Postup:
1. Bulgur nasypeme do misky, zalijeme horkým vývarem, zakryjeme a necháme alespoň 15 minut nabobtnat. Špenát opereme a necháme okapat.

2. V misce promícháme olivový olej, sůl, pepř a vinný ocet. Očištěnou pažitku, mátu a petrželku pokrájíme najemno. Oloupanou šalotku nakrájíme na nudličky, omyté a očištěné ředkvičky na plátky. Hrášek scedíme a necháme okapat.

3. Všechnu zeleninu vložíme do mísy, přidáme bulgur a ochutíme dresinkem. Lehce promícháme a podáváme.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 1906 kJ/455 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6