11. června 2015
Špenát patří mezi zeleninu, která velmi prospívá našemu tělu a jeho využití v kuchyni nezná meze.
1 / 8

Špenátová polévka s těstovinami a cizrnou
Suroviny:
200 g cizrny, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 80 ml olivového oleje, špetka majoránky, špetka rozmarýnu, 1000 ml hovězího vývaru, 100 g těstovin mušliček, 300 g mladého špenátu, 50 g parmezánu, mletý pepř

Postup:
1. Cizrnu uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a necháme okapat. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špenát očistíme a propláchneme.

2. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dohněda. Přidáme česnek, majoránku, rozmarýn a promícháme.

3. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a přidáme těstoviny. Povaříme asi 6 minut, přidáme špenát, cizrnu a vaříme další 4 minuty. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

4. Špenátovou polévku rozdělíme do talířů, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme s pečivem.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 962 kJ/230 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8