Ledová káva s kešu a karamelem
Porce: 1
Velikost porce: 350 ml
Čas přípravy: 5 minut
Ingredience:
1 hrnek (240 ml) kešu (nebo mandlového) mléka
1 a 1 polévkové lžíce (60 g) karamelového sirupu
1/3 hrnku instantní kávy
Způsob přípravy:
• Sklenici (350 ml) do půlky naplňte ledem.
• Přidejte kešu mléko, karamel a kávu. Pořádně promíchejte a servírujte.
Ledová káva s příchutí levandule
Porce: 1
Velikost porce: 350 ml
Čas přípravy: 5 minut
Ingredience:
1 hrnku vody (60 ml)
1 hrnku mléka (120 ml)
1/3 hrnku instantní kávy (80 ml)
2 polévkové lžíce cukru (8 g)
1 polévkové lžíce levandulového extraktu
Způsob přípravy:
• Použijte 350 ml sklenici. Do půlky naplňte ledem a dejte stranou.
• Na malou pánev vlijte vodu, mléko, kávu, přidejte cukr a levandulový extrakt. Při mírné teplotě míchejte, aby se vše spojilo. Je možné použít mikrovlnou troubu.
• Promíchanou směs přilijte do sklenice s ledem a servírujte.
Ledová káva s příchutí Matcha
Porce: 1
Velikost porce: 350 ml
Čas přípravy: 5 minut
Ingredience:
3 hrnku mléka (180 ml)
1/3 hrnku instantní kávy (80 ml)
3 polévkové lžíce smetany (smetanu ovoňte vanilkou)
2 polévkové lžíce Matcha zeleného čaje
Způsob přípravy:
• 350ml sklenici do půlky naplňte ledem.
• Do druhé sklenice stejné velikosti (350 ml) vlijte mléko, kávu, vanilkovou smetanu a zelený čaj Matcha. Vidličkou míchejte po dobu 1 minuty.
• Promíchanou směs přilijte do sklenice s ledem a servírujte.
Náš tip:
Na přípravu ledové kávy existuje dokonce speciální přístroj KitchenAid z řady ARTISAN, díky kterému si můžete vychutnat studenou kávu stáčenou přímo z lednice – umožňuje to vestavěný kohoutek z nerezové oceli. Princip přípravy je snadný – čerstvě mletou kávu stačí přidat do kávovaru, zalít studenou vodou a nechat pomalu louhovat 12–24 hodin. Výsledkem je silný kávový koncentrát s jemnou a vyváženou chutí. Lze ho pít samotný nebo dále míchat s vodou, mlékem či ledem.