30. ledna 2014
V české gastronomii se začíná stále více objevovat kozí sýr. Nemusíte ale chodit na tuto delikatesu pouze do restaurace, můžete vyzkoušet báječně lehké pokrmy i doma.
1 / 8

Míchaný salát s kozím sýrem
Suroviny: 3 druhy listového salátu po 200 g (hlávkový, dubový, Lollo rosso), 
8 koleček cukety, 8 koleček brambor, 2 válečky kozího sýra (200 g), 8 malých rajčátek, 2 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička cukru, sůl, mletý černý pepř, 6 lžic olivového oleje

Postup:
1. Salátové listy dobře vypereme, větší natrháme na menší kousky a rozdělíme na talíře.
2. Na dvou lžících olivového oleje opečeme společně kolečka cuket a kolečka brambor. Sýr rozkrájíme na 16 koleček.
3. Kombinujeme kolečko cukety a sýra nebo kolečko bramboru a sýra a vytváříme věžičky. Vždy čtyři na každý talíř přidáme k salátu. Ozdobíme půlkami rajčátek.
4. Ve skleničce rozmícháme hořčici, ocet, cukr, sůl, pepř a olivový olej a vytvoříme zálivku. Tou na závěr saláty pokapeme.

Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1167 kJ/279 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8