29. ledna 2014
V proměnlivém zimním počasí potřebujeme velký přísun vitaminů, vyzkoušejte netradiční saláty, které vám je dodají a vaši linii neohrozí.
1 / 8

Zimní salát s nakládanými houbami a lososem
Suroviny: 400 g polníčku, 1 hlávkový salát, 2 rajčata, 100 g sterilovaných žampionů, 1 lžíce ořechového oleje, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balsamikového octa, 2 lžíce hořčice, sůl, mletý černý pepř, 200 g uzeného lososa

Postup:
1. Polníček a hlávkový salát opláchneme pod tekoucí vodou a natrháme na kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky.
2. Naložené žampiony scedíme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu a houby dáme do salátové mísy a zlehka promícháme.
3. V malé misce smícháme ořechový a olivový olej, ochutíme octem a hořčicí. Zálivku naředíme 2 lžícemi vody, podle chuti osolíme a opepříme.
4. Salát přelijeme zálivkou, promícháme a rozdělíme do misek. Uzeného lososa nakrájíme na kousky a salát jimi ozdobíme. Podáváme s pečivem.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1096 kJ/262 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8