9. prosince 2013
Cukroví je nedílnou součástí Vánoc, vyzkoušejte námi osvědčené recepty, kde hlavní roli hraje čokoláda.
1 / 8

Čokoládové trojhránky s rumem
Těsto:

 250 g hořké čokolády na vaření,
180 g másla, 
180 g moučkového cukru
, 100 g hladké mouky, 
100 g lískových oříšků, 
1 lžíce kakaa
, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
, 3 vejce
, 50 g javorového sirupu, 
sůl

Dohotovení: 
8 lžic rumu
, 150 g meruňkové marmelády
, 200 g tmavé čokoládové polevy, 
kokos na ozdobení

Pracovní postup:
1.
Čokoládu rozehřejeme na vodní lázni, přidáme máslo, javorový sirup a dobře promícháme. Moučkový cukr, mouku, kypřicí prášek a kakao prosijeme, přidáme špetku soli a jemně mleté oříšky. Přidáme společně s vejci do teplé čokoládové hmoty a vymícháme na hladké těsto.
2. Těsto navrstvíme do pekáčku s vyšším okrajem, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme krátce vychladnou na plechu a pak vyklopíme na papír.
3. Povrch pokapeme rumem a potřeme marmeládou, kterou nahřejeme, aby byla tekutá a vsákla se do korpusu. Necháme vychladnout a pak nakrájíme na trojúhelníky o straně 3 cm. Každý namočíme horní stranou do rozehřáté čokoládové polevy. Povrch ozdobíme kokosem.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 592 kJ/141 kcal
Počet porcí/kusů 40

1 / 8