31. července 2013
Uvařit chutné rizoto není žádná věda. Vyzkoušejte.
1 / 6

Letní zelené rizoto
Suroviny:
300 g směsi zelené zeleniny (hrášek, fazolové lusky, zelený chřest apod.), 
sůl, 
1 cibuli, 
2 stroužky česneku, 
olivový olej, 
300 g rýže arborio, 
100 ml bílého suchého vína, 
2 lžíce másla, 
50 g jemně strouhaného parmazánu, 
drcený barevný pepř, 
1 svazeček pažitky

Postup:
1.
Všechnu zeleninu očistíme, dle potřeby nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme na skus. Scedíme ji a necháme okapat. Vývar si ponecháme.
2. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak je zpěníme na oleji v hrnci. Přisypeme rýži a opečeme ji. Přilijeme víno, a když se odpaří, začneme za stálého míchání po troškách přilévat vroucí vývar ze zeleniny. Další dávku přiléváme v okamžiku, kdy se předchozí vypařila či vstřebala. Pokračujeme, dokud není rýže měkká.
3. Do uvařené rýže vmícháme zeleninu a poté máslo a parmazán. Rizoto dochutíme solí a pepřem a přidáme do něj nadrobno nasekanou pažitku.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2012 kJ/481 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6