Letní zelené rizoto
Suroviny: 300 g směsi zelené zeleniny (hrášek, fazolové lusky, zelený chřest apod.), ?sůl, ?1 cibuli, ?2 stroužky česneku, ?olivový olej, ?300 g rýže arborio, ?100 ml bílého suchého vína, ?2 lžíce másla, ?50 g jemně strouhaného parmazánu, ?drcený barevný pepř, ?1 svazeček pažitky
Postup:
1. Všechnu zeleninu očistíme, dle potřeby nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme na skus. Scedíme ji a necháme okapat. Vývar si ponecháme.
2. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak je zpěníme na oleji v hrnci. Přisypeme rýži a opečeme ji. Přilijeme víno, a když se odpaří, začneme za stálého míchání po troškách přilévat vroucí vývar ze zeleniny. Další dávku přiléváme v okamžiku, kdy se předchozí vypařila či vstřebala. Pokračujeme, dokud není rýže měkká.
3. Do uvařené rýže vmícháme zeleninu a poté máslo a parmazán. Rizoto dochutíme solí a pepřem a přidáme do něj nadrobno nasekanou pažitku.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2012 kJ/481 kcal
Počet porcí/kusů 4