2. května 2013
Při přípravě těstovin vám dochází fantazie? Máme pro vás skvělé a chutné nápady.
1 / 5

Citronové špagety s tuňákem a pažitkou
Suroviny:
4 vejce, 
400 g špaget, 
sůl, 
2 konzervy tuňáka v oleji (á 180 g), 
1 cibule, 
200 g zakysané smetany, 
1 bio citron, 
1 svazeček pažitky, 
mletý černý pepř

Postup:
1.
Vejce uvaříme nahniličko. Když trochu zchladnou, oloupeme je. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Scedíme je a necháme okapat.
2. Olej z tuňáka vlijeme do pánve a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme zakysanou smetanu a trochu najemno nastrouhané citronové kůry a vymačkané citronové šťávy. Přisypeme nadrobno nasekanou pažitku. Směs dochutíme solí a pepřem a prohřejeme.
3. Do pánve vložíme tuňáka a špagety a prohřejeme je. Směs rozdělíme do talířů nebo misek. Každou porci doplníme vajíčkem.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 2855 kJ/682 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 5