Těstovinový salát s olivami a sýrem feta
Zálivka:
60 ml olivového oleje
4 stroužky česneku
hrst čerstvého tymiánu
1 lžička hrubozrnné soli
čerstvě mletý pepř podle chuti
šťáva z 1 citronu
Salát:
350 g těstovin penne
sůl podle potřeby
100 g vypeckovaných černých oliv
250 g cherry rajčátek
1 lžíce čerstvé máty
1 zelená paprika
pepř podle chuti
220 g sýru feta
Dohotovení:
kůra z 1 citronu
hrst natrhaných lístků čerstvé bazalky
Postup:
1. Olivový olej rozehřejeme na středním plameni, přidáme česnek, tymián, sůl, pepř, zvolna opékáme asi 8 minut a poté přidáme citronovou šťávu.
2. Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme je, ale neproplachujeme. Přendáme je do větší mísy, zalijeme ochuceným olivovým olejem a necháme je chvilku odpočívat. Pak k nim vmícháme na kolečka nakrájené olivy, rozpůlená cherry rajčátka, nasekané lístky máty, nakrájenou papriku, dochutíme pepřem a necháme vychladit. Nakonec přidáme sýr nakrájený na kostičky, posypeme citronovou kůrou, opepříme a můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 2584 kJ/617 kcal
Počet porcí/kusů 4