29. listopadu 2015
Dovolenkovou náladu vám vykouzlí recepty z ryb a krevet.
1 / 5

Tuňákový steak s banánovým salátem
Suroviny: drcený černý pepř, kůra z 1 limetky, šťáva z 1 citronu, 3 banány, 300 g cherry rajčat, 1 snítka kopru, 100 g nízkotučného jogurtu, 4 lžíce bílého vinného octa, 1 snítka hladké zelené petrželky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce mleté hořčice, sůl, pepř, 2 lžíce kari, 2 lžíce cukru, 4 steaky z tuňáka po 140 g

Příprava:
Okořeníme steaky drceným pepřem a limetkovou kůrou. Oloupeme banány a nakrájíme je na plátky, které pokapeme citronovou šťávou. Nakrájíme cherry raj­čátka na plátky a opatrně je promícháme s plátky banánů. Dresink připravíme tak, že smícháme jogurt s octem, koprem, petrželkou, olejem a hořčicí a okořeníme solí, pepřem, kari a nakonec přisladíme. Nalijeme na banánový salát a opatrně promícháme. Na teflonové pánvi rozehřejeme mírně olej, aby se z něj nekouřilo. Vložíme steaky z tuňáka a smažíme jen z jedné strany asi 4 minuty. Dáme porce ryby na talíř, přidáme banánový salát a ozdobíme petrželkou.

1 / 5