21. prosince 2016
Z bílého pečiva se zbytečně přibírá, ale nebojte se, nebudeme vás nutit žít bez pečiva úplně!
1 / 2

1. Špaldové pečivo

Jemná chuť špaldy připomíná oříšky. Má vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin a je bohatá na vitaminy skupiny B, A a E a také minerální látky.

2. Celozrnné pečivo

Má vyšší obsah potravinové vlákniny, vitaminů skupiny B, D a E, enzymů a minerálních látek než klasické pšeničné pečivo. Důležitou vlastností je to, že vás zasytí na delší dobu a nebudete po pár minutách bezmyšlenkovitě hledat něco k snědku.

3. Knäckenbrot

Jde o trvanlivé pečivo s nízkou energetickou hodnotou a vysokým obsahem vlákniny. Nejzdravější jsou zejména ty, které jsou vyrobeny z žitné mouky.

1 / 2