Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když ruce pracují srdcem

  18:36aktualizováno  25. března 2019 19:51
Kadeřník Honza Kořínek má nejen šikovné ruce, ale i srdce na správném místě. O tom svědčí fakt, že už teď na plno chystá druhý ročník své charitativní akce právě s názvem Když ruce pracují srdcem.

| foto: Hair studio Honza KořínekBauer Media

Letos v květnu předal se svými kolegy pomoc v hodnotě skoro 250.000,- A nezahálí – bude pomáhat dál. Třeba teď v prosinci – z každé návštěvu u něj v Hair studio Honza Kořínek věnuje 50 Kč Nadačnímu fondu Veroniky Kašákové. Proč právě Veronika a kam peníze poputují? Odpovědi na následujících řádcích ve speciálním dvojrozhovoru.



Proč jste se vůbec rozhodli dělat charitu?


Honza: Odpověď je jednoduchá, protože to má smysl. Když můžu, tak pomůžu. Ale je potřeba říci, že to není jen o mě. Nepomáhám já – pomáháme my, jako celá naše firma Hair studio Honza Kořínek a naše svatební agentura. Myslím si, že když máte peníze, nebo okolo sebe máte lidi, kteří mají peníze, je fajn sobě trochu ukrojit a jiným, kteří to potřebují, přidat.


Veronika: Myslím, že je to mou nedílnou součástí a že je to pro mě tak přirozené a autentické, že vlastně nemohu jinak. Myslím si, že dokáži dětem pomoci, právě protože jsem to sama zažila a s nejlepším vědomím a svědomím proto děti udělám maximum.



Jaké projekty si vybíráte?


Honza: Během několika málo let, co jsme na českém trhu, jsme spolupracovali se spoustou známých osobností, podporovali jsem různé projekty. Letos poprvé jsme naši pomoc ucelili pod jednu střechu – do akce s názvem Když ruce pracují srdcem – a stejně tak i my vybíráme projekty – srdcem. Základní je, že musíme věřit – věřit, že pomoc poputuje správným směrem.


Veronika: Nadační fond Veroniky Kašákové podporuje děti a mladistvé z dětských domovů. Naší misí je, aby z dětských domovů odcházeli plnohodnotní, samostatní, vzdělaní lidé žijící kvalitními život. Během tří let navštívíme s projektem Nový start s Veronikou děti a mladistvé ze všech dětských domovů v České republice. Věnujeme se vzdělávání mladistvých a dětí v dětských domovech systematickými vzdělávacími semináři a workshopy zaměřenými jednak na jejich život před příchodem do dětského domova i v něm, ale i na život po odchodu, tedy reálné postavení se na vlastní nohy. To je ve zkratce náš projekt, pilíř NFVK, který se denně díky lidem jako jsou kadeřníci(ce) z Hair studia Honzy Kořínka může rozrůstat. Velice si toho vážíme.



Kde sháníte peníze?


Honza: Různě. Někdy jsou to peníze naše – přímo naší firmy. Někdy využíváme kontaktů a našich klientů, kteří společně s námi nebo díky nám pomohou a podpoří dobrou věc. Někdy jsou to firmy, někdy jednotlivci. Je to různé. Každopádně letos jsme pomohli částkou bezmála čtvrt milionu. A do dalšího ročníku už poctivě také přispíváme.


Veronika: Má odpověď je vlastně velice podobná jako Honzy, sháníme různě, vlastně kdykoliv můžeme. Oslovujeme známé a známí zase své známé. Jsme velice šťastní, že lidé o nás začali mluvit a šířit to co děláme a vlastně Hair studio Honzy Kořínka je tím živým důkazem a jedním, kteří při nás stáli od úplného začátku a jejich důvěra v náš nadační fond byla velkou berličkou na začátku vzniku fondu. Děkuji za ně denně.



Honzo, vy jste se rozhodl, že z každé návštěvy u vás v Hair studio Honza Kořínek v prosince darujete 50 korun právě Nadačnímu fondu Veroniky Kašákové. Proč?


A já odpovím – proč ne? (smích)




Veroniko, kam pak vybrané (darované) peníze putují?


Na podporu našich projektů – a není jich málo. Kromě Nového startu s Veronikou, také děláme každý měsíc Proměny – nejen vzdělání, ale i vzhled je zvláště pro mladistvé z dětských domovů podstatnou částí budující jejich sebedůvěru a společenské postavení. Díky profesionálům můžeme i my dětem pomoci, podpořit jejich důvěru a sebevědomí. Plánujeme letní tábory atd. Myslím, že pro začátek stačí. (smích)



Co všechno váš nadační fond dělá a kde pomáhá?


Snažím se dětem předat vlastní zkušenost, snažím se, aby je nepotkalo to, co mě. Během mých návštěv v DD s dětmi odpouštíme sobě samým, vlastním rodičům a vzbuzujeme sebelásku, která těmto dětem chybí.  Děti často vinní samy sebe z toho, že se ocitají v dětských domovech. Stávají se celoživotní obětí, a to je to co nechci. Po mé návštěvě za dětmi posíláme odborné psychology, terapeuty a kouče, kteří s nimi dlouhodobě pracují. Každé dítě, které opustí rodič potřebuje tuto odbornou pomoc, která se jim častokrát nedostává. Proto se to snažíme změnit.



Kolik vás stojí jeden takový „výlet“ do dětského domova stojí?


V těch základních nákladech nás cesta do jednoho domova stojí zhruba 10.000 Kč. A to počítáme jen hrubé náklady.



Honzo, proč právě Veronika Kašáková?


Možná spousta z vás zná Veroniky příběh – holka z děcáku to dotáhla až k vlastní nadaci. Zní to jako pohádka. Ale protože jsem během několika let měl možnost Veroniku poznat osobně, vím, že to pohádka není. Že je to píle, odhodlání, chuť pomáhat, vytrvalost ... Za to si jí vážím, vím, že to všechno dělá srdcem, ne pro sebe, ale pro děti z děcáků, kteří potřebuji nasměrovat, poradit a pomoc. Vím, že naše i vaše peníze jdou správným směrem. Proto Veronika Kašáková.



Veroniko, právě Honza Kořínek?


Protože co zasadíte, to sklidíte a když jsem se u Honzíka objevila poprvé věděla jsem, že jsem našla nejen skvělého kadeřníka, ale hlavně přítele, rádce a někoho kdo bude hrát v mém životě důležitou roli. Nejen pro mě, ale i pro mé děti, nejen on, ale celý jejich tým. Nesmírně si jich vážím. Jsou to pro mě kvalitní lidé, kterým není problematika dětí lhostejná a myslí na druhé. Nesmírně jim děkuji a děkovat už navždycky budu, protože to, co dělají, je pro nás velkým usnadněním v realizaci našich projektů.


Bývalá modelka Veronika Kašáková chce zúročit své zážitky a pomáhá dětem z dětských domovů, aby mohly žít plnohodnotný život. Založila Nadační fond Veroniky Kašákové. Pokud chcete pomoci i vy – můžete na číslo účtu: 2113124252/2700.


Během celého prosince bude Honza Kořínek ve svém kadeřnictví z každé návštěvy klienta nebo klientky odvádět 50 Kč pro Nadační fond Veroniky Kašákové. Podrobnosti na www.honzakorinek.cz nebo na www.facebook.com/HairstudioHonzaKorinek.


Autor:
  • Nejčtenější

Není sako jako sako. Sáhněte s klidem po barvách a nových materiálech

Není kabát jako kabát a není sako jako sako. Hravé jarní modely využijete až do podzimu, tak ne nebojte a nějaký si v...

Horoskop pro každé znamení na 17. týden roku 2024

Apríl se pomalu blíží ke svému konci, jaké dny nás čekají podle hvězd, než přijde zamilovaný máj? Raci, rozhodli jste...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vztah s kolouškem ženám svědčí. S mladším mužem rozkvetou a ožijí

Vztahy starších žen s mladšími muži byly dřív tabu. I když existovaly, nemluvilo se o nich. Dnes je pěstuje stále více...

Usedněte na kolo. Dojedete si pro zdraví, fyzičku i lepší náladu

Rekreační cyklistika patří mezi oblíbené sporty. Mnozí lidé vyrážejí na kole na výlety, někteří na něm jezdí do práce...

Na baletní piškoty zapomeňte. Ikonickou tylovku unosíte i s keckami

Taneční estetický styl se módou promítá již léta, ale v poslední době ovládl přední přehlídková mola, a stal se tak...

Zpomalte stárnutí své pleti. Tyto účinné látky vám s tím pomůžou

Stárnutí je přirozenou součástí života a dříve či později dostihne všechny. Někdy je ale možné jeho projevy zmírnit a...

Jarní kosmetické novinky velí jasný trend: nejdůležitější je zazářit

Nové období, nové kosmetické produkty… Na trhu jich na vás čeká víc než dost, pojďte je vyzkoušet. Trendem letošního...

Jaro nejsou jen barvičky a pastely. Zkuste vynést i zemité odstíny

Zemité tóny olivové, khaki i odstíny zelené perfektně vyvažují svěží pastelové jarní barvy. Podlehnou jim všechny...

Na baletní piškoty zapomeňte. Ikonickou tylovku unosíte i s keckami

Taneční estetický styl se módou promítá již léta, ale v poslední době ovládl přední přehlídková mola, a stal se tak...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...