13. června 2016
Nejsou náhradou za kvalitní péči s UV filtrem, ale pomohou pokožce bránit se vůči poškození při pobytu na slunci. Navíc patří do zdravého jídelníčku.
1 / 2

Jejich klíčovou složkou jsou antioxidanty, které bojují proti volným radikálům a ochraňují zdraví všech buněk našeho těla.

Tučné ryby

Omega-3 mastné kyseliny mají neuvěřitelné protizánětlivé účinky. Podle některých studií přispívají k prevenci některých typů rakoviny kůže.

Červené a oranžové plody

Lykopen, přírodní pigment a antioxidant, je účinnou ochranou před podrážděním kůže vlivem UV záření. Betakaroten poskytuje pokožce větší odolnost vůči slunci a chrání ji před spálením. Jezte rajčata, mrkev, červené papriky a další zdravé dobroty.

Tmavá čokoláda

Flavonoidy z kakaa podporují obranyschopnost kůže, pomáhají ji udržet hydratovanou, zlepšují okysličování a krevní oběh. Konečně dobrý důvod, proč si pár kostiček dopřát!

1 / 2