7. července 2015
Nemáte důvěru k zelenině z mrazáku, ládujete se saláty a přemýšlíte, že vyhodíte mikrovlnku? Pročtěte si následující fakta:

Tohle si možná myslíte: Čerstvá zelenina má víc vitaminů než mražená.
Pravda ale je: Ne vždy. Zeleninu zmrazují hned po sběru, zatímco čerstvá úroda za vámi do supermarketu putuje přes půl světa několik dní nebo týdnů. Mražené produkty tak leckdy ve výsledku obsahují živin víc. 

Mýtus: Připravit si salát den předem je ideální.
Skutečnost: Sotva zeleninu nakrájíte, většina živin z ní rychle vyprchá. Proto nečekejte výbuch vitaminové bomby od zeleninových či ovocných salátů v bistrech, kde je nepřipravují čerstvé.

Slyšela jste, že: Mikrovlnka ničí výživné látky.
Platí to takhle: Záleží vždy spíš na času a teplotě samotného vaření. Čím déle pokrm vaříte a čím vyšší zvolíte teplotu během jeho přípravy, tím víc hodnotných látek ve výsledku ztratíte.