19. května 2017
Ano, některé koření vás může podráždit v žaludku, ale když sáhnete po těch správných ingrediencích, jedině vám prospějí na těle.
1 / 3

V dobách minulých byly bylinky a koření velmi luxusním zbožím, vyhrazené jen bohatým a mocným. Dnes je naštěstí všem dostupné a lidé si bez nich nedokáží předsatavit chutné jídlo.

Používání koření je především otázkou chutí, ale tyto ingredience byly odedávna ceněny i kvůli léčebným schopnostem a my vám je teď odkryjeme. Asi netušíte, že zelené bylinky a barevné koření mají takovou moc a sílu, že se můžou prát i s rakovinou. Nádorové buňky totiž nemají kořeněná jídla vůbec rády!

Mezi parádní vlastnosti bylinek a koření patří vysoký obsah protizánětlivých látek. A kvůli těmto účinkům blokují bylinky a koření progresi nádoru. Mocnými jedničkami jsou kurkuma, zázvor, chili a hřebíček.

Kurkumu můžete přidat do každého jídla včetně zeleninových zálivek. Když k ní přidáte ještě černý pepř, urychlíte a usnadníte její vstřebávání. Aby ji vaše tělo dokázalo vstřebat, tak tuto bylinu nezapomeňte rozpustit v oleji. Odlehčuje každé jídlo a současně detoxikuje játra. Kurkumín obsažený v kurkumě, který také způsobuje to výrazné žlutooranžové zbarvení, má veliké antioxidační účinky. Např. v Indii se používá kurkuma na léčbu Alzheimerovy choroby.

1 / 3