10 věcí, které jsme nevěděli o push-upce

  5:00aktualizováno  25. března 2019 21:44
Romana Schützová vystopovala, kdo všechno si push-upkou pomáhá.

1. Oficiálně první push-up podprsenku představil světu Frederick Mellinger v roce 1948 a nazval ji Rising Star. A jak na tento nápad přišel? Uposlechl rady svých kamarádů, aby pro jejich přítelkyně vymyslel kousek, který by byl víc sexy než nabízený sortiment.



2. Nejstarší push-upka byla ale nejspíš vyrobená už v roce 1880. Nedávno ji nalezli pracovníci londýnského London’s Science Museum ve svých depozitářích – je bílá se zvedacím efektem a dekorovaná krajkou a peřím.



3. Nejslavnější podprsenkou všech dob je Wonderbra. V roce 1994 ji proslavila Eva Herzigová, která se stala první tváří firmy v celosvětové kampani. Reklamu na ni, známou jako Hello, Boys, ve Velké Británii zvolili za nejikoničtější všech dob. Když billboard s Evou v push-upce, která jí tvarovala prsa, vystavili na Times Square v New Yorku, muži zapomínali řídit a na náměstí přibylo nehod. Reklamu tím pádem museli z bezpečnostních důvodů přemístit!



4.  Push-up podprsenka by se neměla nosit denně – vycpávka totiž stlačuje prsní tkáň a prs tlačí nahoru, což je pro něj nepřirozená pozice. Výzkumy prokázaly, že při každodenním nošení ztrácejí prsa svou pevnost a hrozí jejich svěšení. Rozhodně se proto vyplatí zainvestovat do gelové push-up podprsenky, která prsa vytvaruje a dodá jim objem, ale zároveň jim zase tolik neublíží.



5. Amatérský fotograf zachytil na pláži australskou topmodelku Jessiku Hart, jednu z největších hvězd přehlídek spodního prádla Victoria’s Secret, s hrudníkem tak plochým, že bylo víc než jasné, že za svůdný dekolt vděčí Jessica push-upce.



6. Nejdražší push-up podprsenku, pojmenovanou Red Hot Fantasy Bra, předvedla na přehlídkovém molu v roce 2000 Gisele Bündchen. Byla vyrobená z rudého saténu a ručně řezaných rubínů a diamantů. S cenou 15 milionů dolarů se dostala do Guinessovy knihy rekordů jako nejvíc extravagantní a zároveň nejdražší spodní prádlo, které kdy bylo vytvořeno.



7. V roce 2006 přišla Wonderbra se zvedačkou zadnic, totiž s kalhotkami Curves Up. Kalhotky jsou vybavené houbovými vyjímatelnými vycpávkami, které mají sevřít, zvednout a vykreslit ten správně naducaný zadeček. Pořídit se dají i push-up legíny na zpevnění stehen a pro pány i push-up slipy. Nejvíce push-up kalhotek na světě si kupují ženy v Japonsku.



8. Když na konci dubna 2011 nesla Pippa Middleton vlečku své sestře Kate, která si brala prince Williama, veškerá pozornost přítomných se upřela především na ni. Tisíce žen po celém světě začaly u plastických chirurgů požadovat „její zadek“. Ukázalo se však, že Pippa si k dokonalému pozadí pomohla kalhotkami s push-up efektem. Zkoumáním jiných fotografií se totiž zjistilo, že je vzadu téměř plochá!



9. „Jestli jsem si někdy myslel, že mám dost materiálu, abych dělal reklamu na push-up podprsenku? Ne. Ale pracuji na tom,“ napsal model Andrej Pejic na svém Twitteru. Andrej nafotil reklamu na push-up podprsenku nizozemské značky Hema. A má v ní prsa jedničky!



10. Podle britského výzkumu se push-up podprsenka zařadila na 77. místo mezi stovku nejdůležitějších vynálezů všech dob. Podle amerických statistik ji ženy označují za vůbec nejlepší módní počin na světě. 


Autor:
  • Nejčtenější

Devadesátky jsou zpět! Oblékněte ikonické trendy, které už jste nosily

Éra 90. let výrazně ovlivnila jak hudebně-kulturní, tak módní scénu. Přinesla s sebou ikonické trendy, které jedna část...

Horoskop pro každé znamení na 16. týden roku 2024

Co nás čeká v druhé polovině dubna podle hvězd? Blíženci, váš čas mimo hlavní události končí. Předvedete své názory,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Trenčkot, košile, pouzdrová sukně. Okoukněte hvězdy jarního šatníku

Každá sezona má ve světě módy své oblíbence. Možná už je máte v šatníku, jinak je nejvyšší čas zauvažovat o jejich...

Hormony a emoce: proč někdy záříme a někdy máme náladu pod psa

Možná se občas sama sebe ptáte, proč vaše nálady připomínají horskou dráhu. Někdy máte energie na rozdávání, jindy jste...

Kosmetický kalendář: jak často mýt vlasy a používat sérum nebo masku

Úkonů, které jsou třeba pro krásu, je víc než dost. Někdy bývá těžké si to všechno zapamatovat, naštěstí je tady...

Trenčkot, košile, pouzdrová sukně. Okoukněte hvězdy jarního šatníku

Každá sezona má ve světě módy své oblíbence. Možná už je máte v šatníku, jinak je nejvyšší čas zauvažovat o jejich...

Nehty na vás poví, jak o ně pečujete. Manikúra má svá striktní pravidla

Nezdá se to, ale uvádí se, že kdyby se většina zdravé dospělé populace o své nehty vůbec nestarala, vypadaly by lépe...

Folklór si zamilujete. Tradiční vzory a ornamenty pozvednou každý outfit

Vzory a ornamenty pocházející z lidové kultury a tradic jsou pro módní návrháře nepřeberným zdrojem inspirace. A mimo...

Voda je náš malý velký zázrak. Svěží pleť se bez ní neobejde

Mnohostranný pomocník v péči o krásu je prostého původu. Je to zkrátka voda. Pokud nechcete vypadat unaveně a chcete...

Čechy poznám podle outdoorové módy. Nosí ji bohužel i ženy, říká Kerekes

Vica Kerekes (43) si postěžovala na to, že Češi nosí outdoorové oblečení často i na místa, která k tomu nejsou vhodná...

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...

Roman Šebrle ukázal novou lásku, s kolegyní z práce vyrazili do Málagy

Roman Šebrle (49) je po čase opět šťastně zadaný. Jeho partnerka se na Instagramu pochlubila společnou fotkou z...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...