Brokolice
Je obrovským zdrojem vitaminů a antioxidantů, a neměla by tudíž chybět ve vašem letním menu. Skvěle se hodí připravená na páře, třeba jako příloha ke kuřecímu masu. Kombinujte ji například s dušeným hráškem, kukuřicí a mrkví.
Sója
Nemusíte být zrovna vegetariánka, ale jednou za čas byste si jídlo ze sóji objednat měla. Jestli vám sója, která je plná bílkovin, nesedí, zkuste ji nahradit fazolemi a ořechy. Obsahují spoustu vlákniny a antioxidantů a daleko méně nezdravých tuků než například maso.
Olivový olej
Při vaření dejte olivovému oleji jednoznačně přednost před slunečnicovým. Co do počtu kalorií si sice nepomůžete, ale srdce a cévy vám za něj poděkují. ‚Oliváč‘ je totiž pro tělo daleko lépe zpracovatelný a na rozdíl od margarínu na vás nečíhá množství nezdravých tuků jako například v bramborových lupíncích a hranolkách.
Olivy a rukola
Honí vás večer u televize mlsná? Pak si místo chipsů naložte na talíř zelené i černé olivy, rukolu a nakrájenou okurku. Všechno je otázka zvyku, uvidíte, že na brambůrky si brzy ani nevzpomenete.