4. července 2014
Mažete se nejluxusnějšími krémy, ale vaše pokožka se ne a ne vyčistit. Zkuste jíst jinak!
1 / 2

Zdravého člověka dobře poznáte podle kůže – když svítí, je hladká, vláčná a vypnutá, dá se předpokládat, že jste v pořádku. To, že krása kůže vychází hlavně zevnitř, už se všeobecně ví, a současným trendem je právě vnitřní péče o pokožku, spíš než následná záchrana drahými přípravky už „pokaženého“. A pokazit můžeme dost obzvláště nevhodnou dietou. Naopak dieta, která udělá dobře vaší pleti, vám zároveň dodá energii do života. Které potraviny má pleť ráda, a proč, a které naopak nejsou žádné terno?

Správná volba
• Pohanka: Je bohatá na antioxidant rutin, který podporuje hojení. Také redukuje krevní tlak a pomáhá v prevenci rozšiřování cévek a praskání žilek kdekoli na těle, je skvělý i při léčbě křečových žil. Pohanka navíc obsahuje hodně proteinů, takže vás zasytí a nebudete mít pak choutky na mlsné „bokovky“.
• Olivový olej: Vyměňte aspoň na měsíc máslo za panenský olivový olej a uvidíte, jak se vaše pleť promění k lepšímu. Je plný antioxidantů, které pleť chrání před volnými radikály, což jsou kráse a zdraví nepříliš přátelské molekuly vyskytující se všude kolem nás – ve smogu, v cigaretovém kouři, ale i ve slunečním záření. Když používáte olivový olej zatepla, nerozehřívejte ho na příliš vysokou teplotu, protože tím ztrácí mnoho
ze svých cenných látek.
• Cherry rajčátka: Pro pleť jsou hotový zázrak – dávejte si je do pusy místo bonbonů. Obsahují lykopen a spoustu vitaminu C, ten podporuje tvorbu kolagenu, ovlivňuje elasticitu kůže a projasňuje pleť.
• Borůvky: Pleť po nich zesílí a zpružní, obsahují kromě jiných cenných látek a železa i látky neutralizující volné radikály, které dělají neplechu v kolagenových vláknech.

1 / 2