1. Zvyšte objem
Vybírejte si nadýchaná jídla, která zaberou na talíři spoustu místa, ale jsou málo výživná. Skvělý tip: fazolové lusky. Když si uvaříte šálek fazolových lusků, spolykáte 19 kalorií. Stejné množství vanilkové zmrzliny přitom dodá tělu 270 kalorií.
2. Flámujte sytá
Pohoštění na domácích oslavách i firemních rautech bývá nahuštěné tukem. Až se budete příště chystat na večírek, před odchodem si dejte svačinu. Tajný tip flamendrů: hustá zeleninová polévka, která vás nadlouho zasytí.
3. Pijte krvavou Mary
Až v baru přijde řada na koktejly, objednejte si Bloody Mary. Rajčatová šťáva totiž obsahuje mnohem méně kalorií než ovocné džusy a obsahuje hodně silný antioxidant lycopen, který vás chrání proti škodlivým volným radikálům.
http://gty.im/637179456
4. Jezte předkrm
Ale výhradně zeleninový! „Když si před obědem nebo večeří dáte malý zeleninový salát, zasytíte se a hlavního jídla už sníte daleko méně,“ vysvětluje dietolog.
5. Počkejte s dezertem
Pokud dostanete po večeři šílenou chuť na zmrzlinový pohár nebo medovník, ať vás ani nenapadne volat číšníka. Počkejte dvacet minut – do té doby pocit sytosti doputuje ze žaludku do mozku. Touha po dezertu se možná vytratí, a pokud ne, objednejte si pudink nebo ovocný sorbet.