8 báječných receptů z cukety

Využijte sezonní příval této lahodné zeleniny. Způsobů úpravy je opravdu mnoho.

Plněné cuketové lodičky
Suroviny:
6 čerstvých cuket, 2 x 160 g tuňáka ve vlastní šťávě, 2 vejce, 70 g strouhaného parmazánu, 1 lžička nasekané petrželky, 70 g strouhanky, sůl, pepř, mléko, rajčatové pyré

Příprava:
Asi 8 minut povaříme celé cukety. Poté je po délce rozkrojíme a odstraníme semínka. Potom si v mléce namočíme strouhanku. Rozdrceného tuňáka smícháme postupně se zbývajícími ingrediencemi  a přidáme okapanou strouhanku. Směs osolíme a opepříme, naplníme jí rozkrájené cukety a přelijeme rajčatovým pyré. Takto připravené cukety položíme na vymazaný plech a v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut pečeme. Jídlo lze podávat teplé, ale skvěle chutná také studené.

Autor: Jackie
Foto: jpž,
DISKUZE KE ČLÁNKU
DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY Volný čas