7 receptů na skvělé letní ovocné dezerty

V létě si dopřejte dezert v podobě ovocných dortíků.

dezert

ovoce

Osvěžující zákusky

Složitost přípravy: jednoduchá
Doba přípravy: asi 40 minut

Přísady:
Na těsto:
2 středně velká neoloupaná jablka, 400 g polohrubé mouky, 1 balíček Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker, 250 g krupicového cukru, 2 vrchovaté PL kakaa, 1 vejce, 125 ml mléka, 125 ml oleje
Na náplň: 375 ml bílého jogurtu, 2 balíčky Vanilkového cukru Dr.Oetker, 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker, 100 ml vody
Na polevu: 1/2 balíčku nápoje v prášku Tang s pomerančovou příchutí, 375 ml vody, 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
Ještě potřebujeme: plech na pečení (30 x 40 cm)

Příprava:
Na přípravu těsta nastrouháme omytá o osušená jablka na hrubém struhadle. Do mísy vsypeme mouku prosetou s kypřicím práškem, přidáme cukr, kakao, vejce, mléko, olej a nastrouhaná jablka. Těsto důkladně ručně vařečkou promícháme a vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30 x 40 cm). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba:           180°C        
Horkovzdušná trouba:   160 °C       
Plynová trouba:              střední stupeň           

Doba pečení: asi 20 minut

Na přípravu náplně  smícháme v míse jogurt s vanilkovým cukrem, případně podle chuti přidáme moučkový cukr. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do tuha. Do jogurtu zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu a vmícháme do náplně. Připravenou jogurtovo-smetanovou náplň vylijeme na vychladlý korpus a necháme asi 2 hodiny ztuhnout v chladničce.

Na polevu smícháme pomerančový nápoj v prášku s polovinou vody, v druhé polovině vody rozmícháme vanilkový puding. Pomerančovou vodu přivedeme k varu, přilijeme puding a za stálého míchání krátce povaříme. Ještě teplé nalijeme v rovnoměrné vrstvě na připravený moučník. Dáme do chladničky vychladit. Ztuhlý moučník nakrájíme na čtverce a servírujeme.

Autor: jpž
Foto: Dr.Oetker,
Rubrika: Gurmet